מהיום: אפשר לטוס בלי צילום ביומטרי – כל הפרטים על השינוי בנתב"ג

שינוי במדיניות הצילום בטיסות לחו"ל בנתב"ג: אפשרות לצאת ולחזור לארץ בלי צילום בעמדה אוטומטית

בשורה חדשה לנוסעים בנתב"ג ובמעברי הגבול השונים: החל מהשבוע, נוסעים שאינם מעוניינים להצטלם בעמדות האוטומטיות יוכלו לבחור באפשרות לפנות לבקר גבול אנושי. בנוסף, רשות האוכלוסין וההגירה הודיעה כי מחקה את רוב צילומי הפנים הביומטריים שאגרה במהלך השנים.

הרקע לשינוי: פשרה בעקבות תביעה משפטית

המהלך הוא תוצאה של פשרה שהושגה בעקבות תביעה שהגיש עו"ד חיים רביה, מומחה לסייבר ופרטיות, נגד רשות האוכלוסין וההגירה. התביעה עסקה בפגיעה בפרטיותם של נוסעים, לאחר שנודע כי הרשות צילמה את פניהם של נוסעים ביציאה ובכניסה לישראל, שמרה את התמונות באיכות ביומטרית, ואף העבירה אותן לשירות הביטחון הכללי (שב"כ) עד פברואר 2022.

התחייבויות הרשות במסגרת הפשרה

הפשרה, שאושרה על ידי בית המשפט ונוהלה על ידי השופט בדימוס מני מזוז ששימש כמגשר, כוללת מספר התחייבויות מרכזיות:

  • מחיקת צילומים ביומטריים: הרשות הודיעה כי מחקה את כל תמונות הפנים הביומטריות שנאספו מהנוסעים.
  • אפשרות לבקר אנושי: נוסעים יוכלו לצאת ולהיכנס לישראל מבלי לעבור דרך עמדות הצילום האוטומטיות, וזאת על ידי פנייה לבקר גבול אנושי.
  • יידוע הציבור: הוצבו שלטים ברורים במעברי הגבול ובאולמות היציאה והכניסה, המודיעים לנוסעים על האפשרות לבחור בבקר אנושי במקום העמדות האוטומטיות.

שינוי לטובת פרטיות הנוסעים

שינוי זה נחשב לצעד חשוב בתחום שמירת פרטיותם של נוסעים. האפשרות להימנע משימוש בעמדות הצילום האוטומטיות נותנת מענה למי שחוששים מהשימוש במידע ביומטרי ומבקשים לשמור על פרטיותם.

נראה כי מהלך זה יקל על הנוסעים שמעוניינים לשמור על שליטה בפרטיות המידע שלהם ויעצים את המודעות הציבורית לזכויות הפרט במעברי הגבול.

 

איך זה ישפיע על הנוסעים?

השינוי במדיניות נועד להעניק לנוסעים תחושת ביטחון ופרטיות מוגברת בעת מעבר הגבול. מדובר במהלך משמעותי במיוחד עבור אנשים המודאגים מהשימוש בנתונים ביומטריים. חשוב לציין שהשירות בבקר גבול אנושי עשוי לקחת מעט יותר זמן לעומת העמדות האוטומטיות, ולכן מומלץ לקחת זאת בחשבון בעת תכנון הזמנים בנתב"ג.

 

האם צפויים שינויים נוספים?

בעקבות ההצלחה של הפשרה וההיענות של רשות האוכלוסין וההגירה, ישנם קולות הקוראים להרחבת השינויים הללו גם לשאר תחומי האיסוף והשימוש במידע ביומטרי בישראל. מומחים בתחום טוענים כי המהלך הזה עשוי להיות רק הצעד הראשון במאבק רחב יותר להגברת השקיפות והגנה על פרטיות הציבור.

כיצד מתכוננים לשינוי?

כדי למנוע עומסים ולהבטיח מעבר גבול חלק לנוסעים שבוחרים בבקר אנושי, רשות האוכלוסין מתכננת להכשיר עובדים נוספים במעברי הגבול ולהציב עמדות ייעודיות נוספות. כמו כן, היא התחייבה לפרסם הסברים מפורטים באתר האינטרנט שלה ולהנגיש את המידע לקהל הרחב.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ ולקבלת התכנים של צייד הטיסות

צייד הטיסות

דרכונים נתב"ג

תוכן עניינים

אולי יעניין אותך גם..

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

כתובת החברה

אודם 3, פתח תקווה

055-931-1222

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם