תפריט
צייד הטיסות

צפו: ״משכתי את ההגאים ועצרתי את הצלילה״ – גיבור טיסת פליי דובאי נפגש עם נתניהו

מבזקי תעופה: לכל המבזקים
ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד יניב, שסייע לעצור את צלילת מטוס פליי דובאי

שעות לאחר הדרמה האווירית שטלטלה את ישראל, נוסעי טיסת פליי דובאי שבו הערב הביתה. אחד מהם, יניב, שסייע לעצור את צלילת המטוס, נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וסיפר כיצד תפס את ההגאים: "משכתי אותם למעלה ועצרתי את הצלילה".

מטוס החילוץ של חברת פליי דובאי, שהביא לישראל את נוסעי הטיסה שנחתה נחיתת חירום בסעודיה, נחת הערב בשלום בנמל התעופה בן גוריון. אחרי שעות ארוכות של מתח וחוסר ודאות, הנוסעים ירדו מהמטוס והתאחדו עם בני משפחותיהם ברגעים של חיבוקים, דמעות והקלה גדולה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו לצד יניב, שסייע לעצור את צלילת מטוס פליי דובאי
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם יניב, שסייע להציל את נוסעי הטיסה | צילום: קובי גדעון, לע״מ

"משכתי את ההגאים למעלה ועצרתי את הצלילה"

לאחר שובו לישראל נפגש יניב, אחד הנוסעים שסייעו להשתלט על האירוע, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. יניב שחזר את הרגעים שבהם המטוס צלל במהירות ואמר: "אני משכתי את ההגאים למעלה ועצרתי את צלילת המטוס. מזל שראיתי 'תעופה בחקירה'".

מאחורי המשפט המשעשע מסתתר רגע דרמטי במיוחד. לפי העדויות והדיווחים שנאספו במהלך היום, המטוס איבד אלפי רגל מגובהו בתוך זמן קצר, לאחר שהקברניט הותקף בתא הטייס. נוסעים ואנשי צוות הצליחו להתערב ולמנוע אסון.

צפו: יניב מספר לראש הממשלה כיצד עצר את צלילת המטוס

יניב משחזר בפני ראש הממשלה כיצד סייע לעצור את צלילת המטוס | וידאו: לע״מ

מהנחיתה בסעודיה ועד החזרה לישראל

הטיסה המקורית של פליי דובאי עשתה את דרכה מדובאי לנתב"ג כאשר שידרה קודי חירום, שינתה כיוון וצללה במהירות. המטוס נחת לבסוף בטאבוק שבסעודיה, וכל הנוסעים פונו ממנו בשלום.

בהמשך נשלח מטוס חלופי מדובאי לסעודיה כדי לאסוף את הנוסעים ולהחזירם לישראל. המטוס נחת בנתב"ג בשעות הערב, והנוסעים הועברו לאזור קליטה ייעודי שבו המתינו צוותים רפואיים ועובדות סוציאליות.

גבר כבן 50 פונה לבית החולים במצב קל, לאחר שסבל מחבלה בפלג גופו העליון. יתר הנוסעים עברו בדיקות וקיבלו סיוע בהתאם לצורך.

צפו: רגעי המפגש והחזרה לישראל

ראש הממשלה בנימין נתניהו בשיחה עם יניב ובני משפחתו | וידאו: לע״מ

חיבוקים ודמעות בנתב"ג

בני משפחותיהם של הנוסעים המתינו במשך שעות ארוכות למידע. עם פתיחת דלתות אולם הקליטה נרשמו רגעים מרגשים במיוחד, כשהנוסעים התחבקו עם קרוביהם לאחר יום שהחל בחשש כבד לחטיפה והסתיים בחזרה הביתה.

במהלך האירוע הופעל בטרמינל 1 מתחם המתנה ומידע עבור המשפחות, לצד מרכז מידע טלפוני. הפעילות התעופתית בנתב"ג המשיכה להתנהל כסדרה.

החקירה רק מתחילה

למרות שובם של הנוסעים, שאלות רבות נותרו פתוחות. הרשויות צפויות לבדוק את נסיבות התקיפה בתא הטייס, את הפעלת קודי החירום ואת השתלשלות האירועים שהובילה לצלילה החדה.

חברת פליי דובאי הזהירה מפני מסקנות מוקדמות, בעוד בישראל שיבחו את הנוסעים ואנשי הצוות שפעלו ברגעי הסכנה. המפגש בין יניב לראש הממשלה הפך לסיום הסמלי של יום דרמטי במיוחד – יום שהחל בחשש מאסון והסתיים כשכל הנוסעים שבו לישראל.

לעדויות הנוסעים מטיסת פליי דובאי: "חשבנו שלא נצא בחיים"

לכתבה: הבדיחות ברשת על האירוע שהקפיץ מדינה שלמה

הכי משתלם להזמין בצייד הטיסות.

לצוד את הטיסה המשתלמת ביותר מתחילים כאן | צייד הטיסות

האם הכתבה עניינה אותך?

מסביב לעולם אולי יעניין אותך גם

© 2026 צייד הטיסות | טיסות זולות וחדשות תיירות. All rights reserved.