תפריט
צייד הטיסות

כבר לא וויז אייר: חברת התעופה שהפתיעה ועקפה את הענקיות בנתב"ג

מבזקים לכל המבזקים
נתב״ג לקראת סגירת הפעילות ביום כיפור 2026

קרדיט לתמונה: דובר רש"ת

אם הייתם מתבקשים לנחש איזו חברת תעופה זרה הטיסה בחודש יולי את מספר הנוסעים הגדול ביותר בנתב"ג, סביר להניח שהייתם חושבים על וויז אייר, איתיחאד או אולי אחת מענקיות התעופה האירופיות.

אלא שנתוני חודש יולי מציגים הפתעה גדולה.

Blue Bird Airways היוונית זינקה למקום הרביעי בנתב"ג, מיד אחרי שלוש החברות הישראליות – אל על, ישראייר וארקיע.

החברה הטיסה במהלך החודש כ 173.1 אלף נוסעים והגיעה לנתח שוק של כ 7.5% מהפעילות בנמל התעופה.

בכך היא הצליחה להקדים חברות בינלאומיות מוכרות ובהן וויז אייר ואיתיחאד.

שלוש ישראליות – ואז בלו בירד

הדירוג ממחיש עד כמה שוק התעופה בישראל השתנה בשנים האחרונות.

שלוש החברות שמקדימות את בלו בירד הן אל על, ישראייר וארקיע, שממשיכות להחזיק יחד בחלק משמעותי מאוד מתנועת הנוסעים בישראל.

אבל מיד אחריהן ניצבת כעת חברה שעל הנייר בכלל אינה ישראלית.

בלו בירד היא חברת תעופה יוונית שמרכזה בהרקליון שבכרתים, אולם מאחוריה עומדת קבוצת התיירות הישראלית "קווי חופשה".

כך נוצר מצב מעניין: מבחינה רשמית מדובר בחברת תעופה זרה, אבל הקשר שלה לשוק הישראלי עמוק בהרבה מזה של חברת תעופה בינלאומית רגילה.

ולא מדובר רק בחודש אחד

הנתון של יולי מרשים בפני עצמו, אבל התמונה מתחזקת כשמסתכלים על שנת 2026 כולה.

מתחילת השנה ועד סוף יולי הטיסה בלו בירד כ 340.8 אלף נוסעים דרך נתב"ג.

גם בחישוב המצטבר היא מדורגת במקום הרביעי, עם נתח שוק של כ 4%.

כלומר, לא מדובר רק ביום עמוס במיוחד או בזינוק נקודתי של מספר טיסות, החברה הצליחה לבנות לעצמה נוכחות משמעותית בשוק הישראלי.

אז איך בלו בירד הגיעה לשם?

חלק מההסבר נמצא דווקא במה שקרה לתעופה הישראלית מאז פרוץ המלחמה.

כאשר חברות זרות רבות הפסיקו פעם אחר פעם את טיסותיהן לישראל בעקבות המצב הביטחוני, בלו בירד המשיכה לפעול במשך חלק ניכר מהתקופה, למעט הפסקות נקודתיות.

היציבות היחסית הזאת הפכה אותה לאופציה מוכרת יותר בקרב הנוסע הישראלי דווקא בתקופה שבה מותגים בינלאומיים גדולים נעלמו מלוח הטיסות של נתב"ג לפרקי זמן ארוכים.

גם TUS Airways הקפריסאית נמצאת כיום בבעלות קבוצת קווי חופשה, מה שמחזק עוד יותר את הפעילות התעופתית של הקבוצה באזור.

וויז אייר כבר לא אוטומטית בראש הרשימה

במשך שנים הפכה וויז אייר לאחד השמות המזוהים ביותר עם טיסות זולות מנתב"ג, ובתקופות מסוימות הייתה בין החברות הזרות הדומיננטיות ביותר בישראל.

אלא שהנתונים של יולי מראים עד כמה מהר יכולה מפת התעופה להשתנות.

חברה קטנה בהרבה במונחים בינלאומיים הצליחה בחודש אחד להטיס מנתב"ג יותר נוסעים מענקית הלואו-קוסט ההונגרית, ולהתמקם מיד אחרי אל על, ישראייר וארקיע.

ומה המשמעות לנוסעים?

מעבר להישג של חברה כזו או אחרת, התחרות על המקומות הראשונים בנתב"ג חשובה גם לצרכן הישראלי.

ככל שיותר חברות מגדילות פעילות, מוסיפות תדירויות ומציעות מושבים ליעדים המבוקשים על הישראלים, כך גדלות אפשרויות הבחירה של הנוסעים.

הנתונים של בלו בירד גם מראים שהמותגים הגדולים והמוכרים בעולם אינם בהכרח אלה שמחזיקים כיום בנתח הגדול ביותר מהשוק הישראלי.

לפחות ביולי 2026, אחרי שלוש החברות הישראליות הגדולות, השם הבא ברשימה היה דווקא Blue Bird Airways.

הנתונים והמידע מבוססים על פרסום בכלכליסט ונתוני תנועת הנוסעים בנתב"ג.

 

להזמנת טיסות באתר צייד הטיסות במחירים הטובים ביותר לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ ולקבלת עדכונים מצייד הטיסות לחץ כאן

צייד הטיסות

לקבלת עדכונים ישירות בוואטצאפ

האם הכתבה עניינה אותך?

מסביב לעולם אולי יעניין אותך גם

© 2026 צייד הטיסות | טיסות זולות וחדשות תיירות. All rights reserved.